top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGroep Zuyd

Tips voor het vinden van een woonruimte

Bijgewerkt op: 15 jun. 2022

Voor een student is het belangrijk om een geschikte woonruimte te vinden, maar hoe vind je deze nu eigenlijk? Hiervoor hebben we een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet, welke je kan gebruiken bij jouw zoektocht naar het vinden van een geschikte woonruimte.


Tip 1: Maak voor jezelf duidelijk binnen welke straal je van je school of universiteit wilt wonen.


Tip 2: Raadpleeg websites waar studentenkamers op staan, denk aan de volgende sites:


Tip 3: Op Facebook zijn talloze groepen waarin je kunt zoeken naar een kamer en ook een bericht kunt achterlaten.Vaak is het zo dat er een Facebook-pagina bestaat per stad waar kamers worden aangeboden of nieuwe huurders worden gezocht. Word lid van deze groepen en plaats een bericht met jouw zoekvraag. Van belang is wel dat je in het bericht plaatst in welke stad je op zoek bent naar een kamer.


Tip 4: Spreek je eigen omgeving aan. Laat mensen in je omgeving weten dat je op zoek bent naar een studentenkamer. Wie weet is er wel iemand in je nabije omgeving die iets voor je kan betekenen. Plaats eventueel een berichtje op je social-media accounts, zodat je volgers zien dat je op zoek bent en zij dit eventueel weer door kunnen geven aan anderen.


Tip 5: Een andere optie is om anti-kraak te gaan wonen. Er bestaan een aantal verenigingen die anti-kraak woningen aanbieden. Het enige nadeel aan anti-kraak woningen is dat er een opzegtermijn geldt van 1 maand mocht de woning of het gebouw worden gesloopt.


Je kunt hiervoor eventueel een kijkje op de volgende websites:


Tip 6: Tot slot bestaat de mogelijkheid om je aan te melden bij een woningcorporatie als woningzoekende.




11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Privacy

Post: Blog2_Post
bottom of page