top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGroep Zuyd

Servicekosten

Bijgewerkt op: 15 jun. 2022

Als je een woonruimte gaat huren, moet je vaak ook servicekosten betalen. Servicekosten zijn kosten die je bovenop de kale huur van de woonruimte aan je verhuurder moet betalen voor bepaalde diensten, zoals bijvoorbeeld schoonmaak, onderhoud of meubilering. Soms vallen ook gas, water en elektriciteit onder de servicekosten. De verhuurder heeft deze zaken dan voor jou geregeld, en dus betaal je hem voor deze voorzieningen.


Je betaalt de servicekosten aan je verhuurder meestal door middel van een voorschot. Dit voorschot betaal je maandelijks. Je betaalt dus vóór de maand waarin je van de diensten gebruik maakt. Hierdoor kan het zijn dat de kosten niet altijd in verhouding zijn met het daadwerkelijke gebruik van de diensten.


De verhuurder mag geen winst maken op de servicekosten. Hij mag niet meer geld van jou ontvangen dan wat hij zelf aan de diensten heeft uitgegeven. Maar hij wil natuurlijk ook geen verlies lijden. Daarom moet de verhuurder aan het eind van het jaar een overzicht aan jou verstrekken, waarin precies staat welke kosten de verhuurder voor de door jou gebruikte diensten heeft moeten maken. Het kan dan zijn dat je geld terugkrijgt, of misschien juist extra moet betalen.


Mocht je het niet eens zijn met de afrekening, dan kun je een brief sturen naar de verhuurder waarin je aangeeft dat je het er niet mee eens bent en dat je bezwaar maakt.


Hiervoor heeft de Huurcommissie een modelbrief.


Als de verhuurder niet binnen drie weken op de brief gereageerd heeft, of je komt er samen niet uit, kun je bezwaar maken bij de Huurcommissie. Als huurder betaal je €25 om een procedure te starten bij de Huurcommissie. Dit bedrag krijg je terug indien je in het gelijk wordt gesteld.



5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Privacy

Post: Blog2_Post
bottom of page