top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGroep Zuyd

Problemen bij de oplevering van de woonruimte voorkomen

Maak samen met de verhuurder - voordat je de sleutel van de gehuurde woonruimte inlevert - een afspraak voor het opnemen van een voorinspectie. Tijdens de voorinspectie wordt duidelijk of én zo ja welke gebreken aan de woonruimte alsnog door jou verholpen moeten worden. Vaststellen of er gebreken zijn ontstaan tijdens de huurperiode, doe je samen met de verhuurder aan de hand van het inspectierapport dat bij de sleuteloverdracht is opgemaakt. Door tijdig een voorinspectie te plannen, heb je tot de eindoplevering de tijd om eventuele gebreken te verhelpen.


Als er geen inspectierapport gemaakt is bij de sleuteloverdracht, moet de verhuurder bewijzen dat jij het gehuurde in een slechtere staat oplevert dan dat jij het gehuurde hebt ontvangen.


Ingeval er wel een inspectierapport is opgemaakt en geen voorinspectie heeft plaatsgevonden, mag de verhuurder enkel de kosten op de huurder verhalen, die de huurder ook had moeten maken om het gehuurde in een juiste staat op te leveren.


In de situatie waarbij zowel een inspectierapport is opgemaakt en een voorinspectie heeft plaatsgevonden en de huurder de zaken niet (goed) heeft hersteld, kunnen kosten op de huurder verhaald worden.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Privacy

Post: Blog2_Post
bottom of page