top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGroep Zuyd

Discussie bij eindoplevering

Bijgewerkt op: 15 jun. 2022

Als er een discussie is over de staat van de woonruimte bij de (eind)oplevering, is het van belang te weten of er een omschrijving van het gehuurde is. Een beschrijving van het gehuurde wordt ook wel een inspectierapport genoemd. Deze beschrijving geeft weer hoe jij de gehuurde woonruimte hebt aanvaard. Op een paar uitzonderingen na dien je de woonruimte op dezelfde manier op te leveren zoals jij de woonruimte hebt ontvangen. Uitzonderingen zijn: geoorloofde veranderingen & toevoegingen en zaken die door veroudering teniet zijn gegaan of zijn beschadigd.

Als er geen inspectierapport van het gehuurde is opgemaakt, wordt de staat bij oplevering geacht de staat te zijn waarin jij het gehuurde verlaat. Er kan namelijk niet worden vastgesteld hoe de situatie bij aanvang van de huur was.

Indien de verhuurder meent schade te hebben, dan moet hij hiervan bewijs leveren. Ingeval de verhuurder de schade voldoende kan bewijzen, moet het gehuurde alsnog door de huurder worden aangepast of wordt de schade op de huurder verhaald.

Van deze bedingen mag niet in een huurovereenkomst worden afgeweken. Is dit wel het geval, dan is de bepaling niet geldig.


Het is van belang dat je bij de sleuteloverdracht foto’s van de woonruimte maakt met daarbij een goede beschrijving. Zo kun je samen met je verhuurder bij de voor/eindoplevering bekijken of de woonruimte in de afgesproken staat wordt opgeleverd.




17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Privacy

Post: Blog2_Post
bottom of page