top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGroep Zuyd

All-in huur

Bijgewerkt op: 15 jun. 2022

Soms worden de services die geleverd worden niet als servicekosten gerekend, maar maken ze juist onderdeel uit van de huurprijs. Dat heet dan all-in huur.


Het voordeel van all-in huren is dat je altijd evenveel per maand aan huur kwijt bent. Het is niet zo dat er bij de verrekening op het einde van het jaar nog extra kosten bij kunnen komen, wat bij losse servicekosten wel mogelijk is.


Het kan met all-in huur echter wel moeilijk zijn om te achterhalen welk gedeelte van de huur de kale huur betreft en welk deel de servicekosten. Daarom is het moeilijk om te achterhalen of je misschien niet te veel betaalt.


Je kan de verhuurder vragen om de all-in huurprijs op te splitsen in de prijs voor de kale huur en de servicekosten. Hiervoor hebben wij een modelbrief gemaakt.

Wat de brief in ieder geval moet bevatten is de all-in huurprijs, een voorstel voor de kale huurprijs, het voorschot op de servicekosten/kosten voor nutsvoorzieningen en de datum waarop je wil dat de splitsing ingaat. Voor het ingaan van de splitsing geldt dat dit pas na een termijn van 2 maanden na het versturen van de brief kan gebeuren.


Het kan moeilijk zijn om zelf een voorstel te bepalen. Daarom adviseert de Huurcommisie dat de kale huurprijs die je voorstelt in ieder geval 55% van de all-in prijs moet bedragen en het voorschot voor de servicekosten minimaal 25%.


De verhuurder heeft zes weken de tijd om op het voorstel te reageren. Hierna kan de huurder de Huurcommissie inschakelen om uitspraak te doen over het voorstel. Als jij en je verhuurder het niet eens worden over de splitsing, kun je ook de Huurcommissie inschakelen.



7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Privacy

Post: Blog2_Post
bottom of page