top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGroep Zuyd

Borg

Bijgewerkt op: 15 jun. 2022

Voor het tekenen/aangaan van een huurovereenkomst is het van belang om samen met de verhuurder een inspectierapport te maken. In het inspectierapport staat een (uitgebreide) omschrijving van de gehuurde woonruimte. Het rapport wordt meestal gemaakt tijdens de sleuteloverdracht. Je moet het inspectierapport goed bewaren en daarom is het handig om het papieren rapport aan de huurovereenkomst te nieten.


Veel verhuurders gebruiken de term ‘in goede staat opgeleverd’. Gebruik bij voorkeur deze term niet want het zegt namelijk niets over de feitelijke staat waarin de woonruimte verkeerd. Als de woonruimte bijvoorbeeld vóór jouw komst is geschilderd, dan is het verstandig om dit in het verslag vast te leggen.

Tip: door middel van foto’s en filmpjes kan eenvoudig een inspectierapport worden opgesteld. Leg vooral de dingen die kapot of beschadigd zijn (zoals scheuren, barsten, gaten, vlekken en beschadigingen van plafond, wand, kozijnen, deuren en vloeren, het hang en sluitwerk, verlichting, elektrische apparaten, etc.) vast, zodat wanneer jij de huur beëindigt de kosten van herstel niet op jou verhaald kunnen worden.

Tot slot: lees en bekijk het inspectierapport goed en bewaar dit goed. Het inspectierapport heb je namelijk bij eindinspectie nodig.





11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Privacy

Post: Blog2_Post
bottom of page